Dat was zo toen de eerste Starbucks in 1971 werd geopend, en dat is nog steeds zo. Begin zeventiger jaren was het bedrijf niet meer dan één winkeltje in de oude Pike Place Market in Seattle. Vanuit een klein winkelpandje verkocht Starbucks een selectie van de beste koffie van versgebrande hele koffiebonen ter wereld. De naam, die was geïnspireerd door Moby Dick, deed herinneren aan de romantiek van de zee en de zeevaarderstraditie van de eerste koffiehandelaren.

In 1981 liep Howard Schultz (voorzitter van de raad van bestuur, president en CEO van Starbucks) voor het eerst een Starbucks-vestiging binnen. Vanaf dat eerste kopje Sumatra was Howard verkocht en het jaar daarop ging hij voor Starbucks werken. In 1983 reisde Howard naar Italië, waar hij onder de indruk raakte van de Italiaanse koffiebars en de romantiek van de koffie-ervaring. Hij kreeg het idee om de Italiaanse koffiehuistraditie mee terug te nemen naar de Verenigde Staten en in 1984 werd de eerste Starbucks Café Latte geserveerd.

In 1996 werd een klassieker geboren: Frappuccino-koffie in een flesje. Het drankje omarmt het succes van de blended original die in de koffiehuizen van Starbucks wordt geserveerd en werd al snel een favoriet in Amerikaanse supermarkten. Daarna volgden de Doubleshot Espresso coffees. Fast forward naar 2010. Starbucks gaat samenwerken met Arla Foods. En Starbucks Chilled Coffees zijn verkrijgbaar in supermarketens in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

We zijn al meer dan 45 jaar bezig om het roosteren van koffie te perfectioneren om een unieke koffie van hoge kwaliteit te maken die mensen over de hele wereld kennen en heerlijk vinden. Diezelfde koffie gaat in onze Chilled Coffee drankjes. Ze zijn de ideale mix van koffie van de hoogste kwaliteit en melk, heerlijk gekoeld en klaar om mee te nemen.

Starbucks Coffee Roast

Nu is ons assortiment Chilled Coffee drankjes ook beschikbaar in je lokale winkel.

Chilled Classics; je koffiehuisfavorieten, maar dan kouder. Doubleshot; een dubbele shot als opkikker. Frappuccino; je romige koffiedroom.

Hi. We can see that you are using an older browser to visit our website.

This website will not work properly with the browser you are currently using. In order to get the best experience, we recommend switching to one of the following browsers: